Just for fun.

Kinderdans

De kinderdans bij DansJeMee.be staat volledig in het teken van de ontdekking van het eigen lichaam en het voelen van ritme en plezier door te bewegen op muziek. Samen met Alice en Alex, onze 2 mascottes wordt er iedere week rond een thema gedanst en plezier gemaakt.

We geven ieder kind de kans om 2 keer te komen proberen omdat we ook weten dat die eerste keer best wel erg spannend kan zijn. Wij hebben er geen probleem mee dat ouders ook blijven kijken omdat de kleine ukkepuk nog niet klaar is om alleen naar de dansles te komen. Ook bij Spetters en Stars is de mogelijkheid er om te blijven kijken, al merken we zelf dat het kind de ouders eerder zal wegsturen dan wij ;).

Bij de Kriebels leren we hen dansjes en bewegingen op vrolijke muziek in kring of vrij in de ruimte, maar ook met en zonder materialen. We maken er iedere keer een half uurtje rond een thema van. Verkleed komen mag altijd want we dansen zoals we het leuk vinden!

De Spetters oefenen al wat meer op lijnen, in kring maar ook vrij in de ruimte. Links en rechts worden nu belangrijker, net zoals samen leren dansen. Het spelelement is altijd aanwezig want ook hier komt het thema nog steeds aan bod.

Nu de Stars klaar zijn en de basispassen onder de knie hebben, krijgen zij meer uitdagende dansen voorgeschoteld, hand-voet-co√∂rdinatie en bewegen in de ruimte ten opzichte van elkaar wordt hier ook meegenomen. Maar vooral, leuke muziekjes, leuke bewegingen en gaat het eens een keer wat minder, dan trekken we ons dat niet aan. De thema’s zijn niet meer erg uitgesproken maar toch nog steeds aanwezig.